Letra

Ato si unë

Ato si unë

Alda Merini Ato si unë të dhurojnë ëndrra, madje edhe kur rrezikojnë të mbeten pa to. Ato si unë të japin shpirtin, sepse një shpirt i vetmuar është si një pikë në shkretëtirë. Ato si unë të shtrijnë dorën e…
Lexo më shumë
Probleme ndriçimi

Probleme ndriçimi

Ervin Hatibi  Thithe cigaren, të bëhet dritë Tregomë se jeta është rrotull Pastaj jetën mbushe me tym Thithe cigaren, bëj dritë me frymë, pak Me këtë kraharorin tënd të zbutur Hapje-mbyllje sysh ndriçimi Ne ulur përdhe Hijet lindin e largohen…
Lexo më shumë
Atdheu turist

Atdheu turist

Ervin Hatibi Kamarda ishte këtu Pantallonat e shkurtra Aparatin fotografik nuk e shqiste dore Vërtik kokën me flokë të bardhë linçuar Flokë të bardhë, vargan turistësh me kërcinj konserve Plakë prej shëndeti dhe qershori Nën bluzat e bardha lisho e…
Lexo më shumë
PASQYRIME ALTEREGOSH

PASQYRIME ALTEREGOSH

Alisa Velaj  Përherë i pakuptueshëm për mua mbete si një gjurmë dëbore në lartësitë ku s’shkeli kush. Dhe unë si hëna zbardhur prej mendimeve qëndroj pezull në hapësirat e dritë-hijes tënde, pa mundur të pushtoj asnjërën kullë. Gjurmë e dëborës…
Lexo më shumë
AT VJESHTE

AT VJESHTE

Alisa Velaj  At vjeshte në kodër ku drita sapo ka puthur qiejt. Përmbi pemë plot gjethe të përflakura dhe trungje të kuqërremtë. At vjeshte si premtim i një libri të shkruar për çdo stinë. I lartë si palme, si pemë…
Lexo më shumë