Analizë

Nga Tarantino tek “Squid Game”. Pse kaq shumë njerëzve u pëlqejnë aktet e dhunës?

Nga Tarantino tek “Squid Game”. Pse kaq shumë njerëzve u pëlqejnë aktet e dhunës?

Nga Simon Mccarthy–Jones Muajin që kaloi, më shumë se 100 milionë njerëz ndoqën serialin e tmerrshëm të Netflix, “Squid Game”. Çështja nëse dhuna në ekran, është apo jo negative për njerëzit, është studiuar gjerësisht nga eksprtët. Konsensusi është se ajo mund të ketë efekte negative. Por pyetja se përse tërhiqemi nga dhuna, ka marrë shumë më pak vëmendje. Vdekja, gjaku dhe dhuna, kanë tërhequr gjithmonë masat.…
Lexo më shumë
Brishtësia e Facebook dhe pse na duhet një internet publik

Brishtësia e Facebook dhe pse na duhet një internet publik

“Përshëndetje të gjithëve!”. Ky ishte postimi më i spikatur i kësaj jave nga vetë Twitter, që të hënën u tall me mosfunksionimin e Facebook dhe rrjetit të tij të platformave sociale, duke ditur se në ato orë e gjithë bota po shfletonte këtë aplikacionin. Dalja jashtë funksionimit e Facebook, Instagram dhe WhatsApp për rreth 6 orë, pati një ndikim të…
Lexo më shumë