Author Archives

http://gazetapasqyre.al/wp-content/uploads/2016/01/alepo.jpg

Shtatë portat e Damaskut

Siria është sot shteti i poetit Adonis, i këngëtares Asmahani dhe i siteve të mbrojtura nga UNESCO. Dëshmitë më të vjetra të jetës të gjetura në Siri, shkojnë në 5000 vite para Krishtit dhe është një skulpturë gruaje. Ndër vendet…
Lexo më shumë
http://gazetapasqyre.al/wp-content/uploads/2016/01/dragana.jpg

Lavire dhe artistë

        Nga Dragana Tripković Në filmat amerikanë laviret janë të bukura Ne s’kemi filma, e kjo duhet të jetë edhe arsyeja e vetmja arsye, që tonat janë të ënjtura nga droga. të shëmtuara e të liga, e…
Lexo më shumë
http://gazetapasqyre.al/wp-content/uploads/2016/01/eros.jpg

Erosi që vinte nga Orienti

Nga Luan Rama (Nëna ime është dashuria/ profeti im është dashuria/ Unë jam fëmija i dashurisë// Ati im është dashuria/Zoti im është dashuria/Unë kam ardhur të flas vetëm për Dashurinë). Rumi, poet pers i shekullit XIII  Nga Njëmijë e një…
Lexo më shumë