Filmi që nuk do ta shihni kurrë, do të shfaqet në kinema në vitin 2115

Vetë filmi është i mbyllur në një kasafortë të teknologjisë së lartë, i mbrojtur me xham antiplumb dhe ruhet në bodrumet e Louis XIII në Cognac, Francë.

Ndërsa shikuesit e filmave presin me padurim shfaqjet e ardhshme në vitin 2023 dhe më tej, ka një perlë kinematografike që do të mbetet jashtëzakonisht e paarritshme deri në një të ardhme të largët: “100 vjet: Filmi që nuk do ta shihni kurrë“. Kjo vepër enigmatike, e drejtuar nga Robert Rodriguez dhe me talentin e aktorit dhe shkrimtarit John Malkovich, nuk është një shfaqje tipike teatrale. Në fakt, është një eksperiment kinematografik me përmasa epike, i lidhur me procesin e plakjes së një pije luksoze.

Vetë titulli i filmit, “100 vjet”, është një referencë për kohën që i duhet një shishe konjaku Louis XIII, në pronësi të Rémy Martin, për t’u pjekur në përsosmëri. Ky bashkëpunim interesant mes botës së kinemasë dhe shpirtrave të bukur ka krijuar mjaft bujë mes adhuruesve të filmit, edhe pse do të duhet të presin deri më 18 nëntor 2115 që filmi të dalë premierë.

Filmi është i mbuluar me fshehtësi, me detajet e komplotit që ruhen nga afër deri në zbulimin e tij. Megjithatë, ne e dimë se John Malkovich ka rolin kryesor të mashkullit dhe Shuya Chang nga ‘Snakehead’ po luan rolin kryesor të femrës.

Prodhuesit e filmit e kanë shtuar intrigën duke publikuar tre trailera me reklama, secili me fokusin e vet tematik: ‘Retro’, ‘Natyra’ dhe ‘E ardhmja’. Këto pamje ofrojnë një shije tërheqëse të asaj që do të vijë në këtë film eksperimental fantastiko-shkencor.

Mes të pranishmëve me fat do të jenë të afërmit e John Malkovich dhe Robert Rodriguez, të cilëve u janë besuar biletat për t’ua transmetuar pasardhësve të tyre të zgjedhur, duke siguruar që filmi të jetojë për brezat që do të vijnë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *