Butrinti një ndër 10 trashëgimitë kulturore më me interes në botë

Butrinti zgjidhet një nga 10 modelet e trashëgimisë kulturore më me interes për t’u studiuar në botë.

Universiteti i Bristolit, një prej 20 më të mirëve në Angli, ka organizuar një kurs online ndërkombëtar, ku studentë nga e gjithë bota studiojnë 10 modele të përzgjedhura për turizmin kulturor të qëndrueshëm dhe trashëgiminë kulturore. Studentë nga e gjithë bota, studiojnë 10 modele të përzgjedhura për turizmin kulturor, një ndër ta është edhe Butrinti.

Drejtori i Agjencisë Kombëtare të Bregdetit, Auron Tare është përzgjedhur si person i cili do të drejtojë këtë program online ku janë regjistruar rreth 1 mijë studentë nga e gjithë bota.

Sipas Future Learn, Butrinti është një nga modelet më me interes për t’u studiuar nga kursi.

Një prej studenteve të këtij kursi, Melissa Polychronakis, thotë se Butrinti është një zonë e bukur dhe se po bëhet një punë e mrekullueshme aty.

“Ndërtimi i besimit të banorëve është shumë i rëndësishëm. Aftësia për të bërë banorët pjesë të vendimmarrjes është vendimtare dhe, në të vërtetë puna e këtyre individëve është e rëndësishme për të ruajtur këtë mjedis të qëndrueshëm”, shprehet Polychronakis.

Shqipëria, shprehet ajo më tej, duket se po bëhet një lider botëror në ekosistemet e qëndrueshme, të cilat me siguri do ta bëjnë perëndimin të ulet dhe t’a dëgjojë!

“Është inkurajuese që qeveria dhe zyrtarët shqiptarë kanë kuptuar nevojën për ndryshime në mënyrë që zhvillimi të bëhet më të qëndrueshëm dhe të kenë një ndikim më pozitiv në mjedis. Mund të kishte qenë shumë e lehtë të injoronin këto probleme dhe thjesht të vazhdonin në praktikat e tyre gjatë kësaj periudhe të rritjes ekonomike”, citohet Polychranakis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *