Gjilpëra në kashtë

Një murg italian shkroi mbi Amerikën 2 shekuj para ekspeditës së Kristofor Kolombit

Një murg italian shkroi mbi Amerikën 2 shekuj para ekspeditës së Kristofor Kolombit

The Economist” Teza se vikingëte kapërcyen Atlantikun shumë kohë para se këtë ta bënte Kristofor Kolombiështë e mirë-njohur tashmë. Sagat e vikingëve flasin për ekspedita në bregdetin e Kanadasë së sotme. Konkretisht në Heluland, të cilin studiuesit e kanë identifikuar si Ishullin Bafin ose Labrador; Markland (Labrador ose Njufaundlend) dhe Vinland (Njufaundlend ose një territor më në jug). Në vitet 1960,në Njufaundlend, u gjetën mbetjet e disa godinave të lashta norvegjeze. Por deri më sot nuk ka pasur asnjë…
Lexo më shumë