Një heshtje e thellë si natë

Alisa Velaj

U bë një heshtje kaq e gjatë
si prej një toke të djegur.
As zë, as bimë, as gjymtyrë të shkrirë nëpër zjarr.
Je ti apo dashuria që po hesht?

Tokat e djegura më pas janë pjellore.
Mbijnë aty fërgëllima bimësh të panjohura më parë
nga zjarre që kujtuam se do të përhumbnin çdo gjë…

Shkrumb nëpër terr kujtimi i një vegimi
dhe lulja e harlisur në llavën e ftohur vullkanike
me të njëjtin mall nëpër shtat.

Hej! Jam unë duke u terrur në po atë shtrat,
me heshtjen e brishtë nëpër flokë
nëpër degë e krahë burri
thellë e më thellë nëpër natë!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *