Kur binte borë “fashiste”

Titulli është shaka për ta lidhur me kohën e asaj bore të madhe. Asaj bore nga e shkuara, imazhet e së cilëa i përcjellim sot.

Instituti Kombëtar LUCE (Isituto Nazionale LUCE) i Italisë fashiste u themelua më 1924. Instituti me qendër në Romë kishte detyrë prodhimin dhe shpërndarjen e dokumentarëve dhe filmave kinematografikë. Gjatë periudhës fashiste u kthye në instrumentin kryesor të propagandës fashiste. Si në çdo mbretëri të nënshtuar ndaj kurorës së Savoiave, LUCE kishte misionin e vet edhe në Shqipëri. Nga një ditë me reshje bore, fotografët e LUCE na kanë lënë këto fotografi të dimrave të vitit 1939 dhe 1941. Foto: Fototeka e AQSh (imazhe prodhuar nga Istituto Nazionale LUCE).

#AQSh
#FototekaAQSh
#LUCE
#DPA
#ArkivatKujtojnë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *