Alida Hisku: Ne hëngrëm bukëzezën

hqdefaultKastriot Dervishi, ish-drejtor i arkivave në Ministrinë e Punëve të Brendshme në kohën e Berishës,ka nxjerrë disa të dhëna arkivore lidhur me këngëtaren Alida Hisku, e cila ka shkaktuar debate së fundmi mbi jetën e vështirësive të të dënuarve në komunizëm
Dervishi në profilin e tij në Facebook shkruan:

Alida Hisku zhvilloi praktikën mësimore në Konispol nga data 19.5.1982 deri më 12.6.1982. Ajo bënte pjesë në grupin e katërt të vitit të parë të shkollës së partisë. Guxoi të shkruajë disa të vërteta. Fjalët që ka shkruar në ditarin e saj të kallëzuara fillimisht te pedagogët, kanë qenë:

-“Hipëm në tren në orën 5.30 për t’u nisur në skëterrë”.

-“Vajtëm në Konispol dhe hëngrëm bukëzezën”.

-“Hëngra drekën si menuja e burgut dhe tani e shtrirë mbi këtë qivur të mykur”.

-“Ky krevati është si i lagur dhe i vjen era myk, megjithatë, jam e detyruar të fle në të”.

-“Shkuam në një mbledhje budallenjsh që zgjati gjithë ditën si për inatin tonë”.

-“Më duke vetja se më kanë sjellë për riedukim”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *